beats by dre cheap

Pička za jabuku

Prije pet godina sjedimo nas četvorica u parku i drogiramo se.

Noć. Vidjeli smo jedan drugog tek kad bi neko od nas povukao dim cigare ili kresnuo upaljač. Rolali smo džointe, pušili travu na flašu, razvlačili crte bijelog po klupi, pušili žuto na foliju.
Sjedimo zajebavamo se, kad se u jednom trenutku iz prolaza udaljenog nekih dvadesetak metara od nas ukaza silueta ljudskog oblika. Ne jebemo mi to sekunde. Ko ga jebe ko je god, složismo se. Kretala se prema nama i kad je bila dovoljno blizu, njen vizuelni identitet je otkrio da se radi o ženskoj osobi, djevojci naših godina.

Teška narkomanka u prilično lošem stanju. Dalo se zaključiti da se danima nije pukla. Poznavali smo je onako iz viđenja ali nije bila iz našeg kvarta. 
Prišla je i pitala - Ko će me od vas jebat za dvacet maraka?
Pogledali smo se i tiho podsmijehivali.
Seko, ovdje te niko neće jebat, a i da hoće nemamo dinara
- reče jedan.
Za petnest? - pita.
Ma ni za cenera jaranice. Pusti nas matere ti, idi na neko drugo mjesto -
reče drugi.
Pa eto, popušiću za cenera
? - kaže.
Ama nemoj biti dosadna bona, koji ti je kurac ba. Niko te ovdje neće jebat i nikome ovdje nećeš pušit. Idi negdje drugo - odgovori joj treći.

Gledao sam je. Pognute glave drhtala je od krize, stiskavši farmerke rukama. Ustao sam s klupe i prišao joj. U izgrebane i izbušene ruke sam joj stavio onaj džoint koji sam maloprije srolao, nekoliko cigara koliko mi je ostalo u prvoj kutiji, malo žutog, malo bijelog i šest maraka koliko sam u džepu imao. Gledala me nekako čudno. Ne znam da li sretno ili tužno. Uglavnom sjebano. Bila je iznenađena. Njoj je to izgledalo ogromno. Gurajući u džepove to što sam joj dao, pogledala me krupnim očima i tiho rekla - Hvala ti puno, ćao. I ode. Nestade u onom istom prolazu iz kojeg se pojavila.

Vratim se na klupu. Srolam sebi drugi džoint, pušim i nešto kontam - Pa jebo majku garant su Adam i Eva odavde, jer samo ovdje možeš dobit pičke za jabuku.

Turbo Parmak
http://turboparmak.blogger.ba
20/02/2010 23:21